At træde ind i det nye og slippe det gamle

På tærsklen til det nye år kan vi kigge tilbage og se hvad der er sket i det forgangne år.
At se tilbage kan bringe følelser op lige fra glæde, sorg, skuffelse, vrede, ærgrelse etc.
Vi kan opleve at der intet er sket, at vi ikke har levet op til det vi gerne ville, at vores liv glider på skinner og måske så hurtigt at vi ikke kan følge med, men det kan også se ud som om vi står stille.

Om vi kan slippe det gamle år og stille os præcis lige der i overgangen til det nye, afhænger af om vi kan, tør og vil slippe det forgangne år, med alle dets succeser og fiaskoer. Om vi tør stå helt rene og nøgne overfor os selv og det der måtte komme i det nye år.

Alt for ofte hober forventninger og krav fra os selv, andre og den kultur vi lever i, sig op inde i os. Forventningerne hober sig op fordi vi ikke lader dem blive synlige og set.
Vi kommer til at dække over dem, er flove over dem og holder dem derfor undertrykt inde i os selv. Når vi undertrykker forventninger og krav, kommer vi til at leve under konstant pres som vi forsøger at leve op til, for at blive elsket og opleve os gode nok.
Vi er nu fanget i en trædemølle, hvor vi har gjort os afhængige af det, der undertrykker os, og vi giver derfor mere opmærksomhed til kravene og forventningerne, så vi kan leve op til dem og føle og elsket og nok som vi er, frem for at være elskede.

Mine allerbedste råd, når man oplever at man sidder fast i sådan en mølle, er:

1:
Bevæg dig:  Når du bevæger dig lader du den stagnerede holdte energi komme i bevægelse og så den sættes fri. Du kan bounce, hoppe, løbe, jumpe, synge, danse, le eller skrige energien fri igen.

2:
Meditér på en af følgende sætninger:
Hvordan er det at være elsket?
Eller hvordan ville jeg være lige nu, hvis jeg vidste mig elsket?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.